Comuniștii din Bălți vor AUTONOMIE. Consilierii au adoptat o DECLARAȚIE

3df885534117e164f37c1c28f204b4da

Consilierii municipali comuniști din Bălți au criticat dur decizia autorităților de la Chișinău de a semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Întruniți în ședință pe 27 iunie, consilierii au dat citirii o declarație prin care au catalogat acordul semnat la Bruxelles ca fiind unul „antipopular”. Pe de altă parte, comuniștii s-au lăudat că în Bălți are loc o „modernizare europeană”.

În cadrul aceleiași ședințe de vineri, comuniștii au mai adoptat o declarație ultimativă pentru Guvernul de la Chișinău. Consilierii cer să fie adoptată o lege prin care Bălțiul să primească un statut special, în caz contrar, amenință că vor organiza un referendum pentru crearea unei autonomii.

Consilierii municipali care fac parte din coaliția de guvernare au încercat să intervină în cadrul ședinței, însă acestora nu le-a fost oferit cuvântul, comuniștii motivând că declarațiile nu se discută, notează esp.md.

Amintim că, în vara anului 2012, consilierii din Bălți au decis că vor organiza un referendum pentru extinderea autonomiei municipiului. Plebiscitul urma să aibă loc pe 9 septembrie 2012, dar nu a fost organizat, deoarece Guvernul ajunsese la o înțelegere cu autoritățile locale. Municipiul Bălţi urma să primească statut de unitate administrativ-teritorială de nivelul II, la fel ca și Chișinăul. Înțelegerea nu a fost respectată.

/ziarulnational.md/

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

1 + двадцать =