Perfectarea buletinelor de identitate la domiciliu

Pasaport-sovieticDouăsprezece echipe ale Oficiului mobil de documentare ale ÎS ”Registru” se deplasează zilnic la persoanele în vârstă care nu se pot deplasa, şi care mai deţin până în prezent paşapoarte de tip sovietic, pentru a le perfecta buletinul de identitate al cetățeanului Republicii Moldova, transmite News-Moldova.

Procedura este gratuită, cheltuielile fiind acoperite integral din bugetul de stat,  în care au fost prevăzute în acest scop 20 de milioane de lei.

De săptămâna viitoare, vor mai fi introduce încă 10 echipe ale oficiului mobil de documentare. Listele beneficiarilor sunt alcătuite de autoritățile publice locale în comun cu asistenții sociali și medicali.

Oficiile mobile se deplasează doar după ce autoritățile locale confirmă că persoanele grav bolnave au documentul ce atestă grupa sanguină și celelalte acte necesare pentru perfectarea buletinului de identitate.

De la 1 aprilie, cu ajutorul oficiilor mobile de documentare, au fost perfectate buletine de identitate la peste 640 de deținători de pașapoarte sovietice din 43 de localități ale țării. Potrivit datelor statistice, din cei peste 146 mii de posesori ai pașapoartelor sovietice, peste 18 mii sunt imobilizați la pat. Conform hotărârii Guvernului, valabilitatea pașaportului de tip sovietic expiră la 1 septembrie 2014.

News-Moldova

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

шесть − 3 =