Rusia ar putea introduce regim de vize


b5499d2cfc834de5bc66d529191a482f

După semnarea Acordului de Asociere și Liber Schimb dintre Republica Moldova și Uniunea Europenă, autoritățile ruse ar putea elimina regimul preferențial de vize.

 După semnarea Acordului de Asociere și Liber Schimb dintre Republica Moldova și Uniunea Europenă, autoritățile ruse ar putea elimina regimul preferențial de vize. Potrivit șefului departamentului pentru Cooperarea cu statele membre CSI, Aleksandr Ţîbulski, cel mai mult vor avea de suferit moldovenii care muncesc în Federația Rusă.

„Dacă va fi simplificat regimul de vize cu UE pentru moldoveni, atunci ar putea crește fluxul de muncitori migranţi. Astfel, am putea renunţa la un regim preferenţial pentru a trece la unul standard, cu înregistrare”, a precizat oficialul rus.

Țîbulski a menționat că dezavantajul regimului liberalizat de vize cu UE este că nu permite angajarea în câmpul muncii, în timp ce Rusia nu a impus asemenea restricții.

Menționăm că cetățenii moldoveni pot intra pe teritoriul Federației Ruse fără vize, iar perioada de ședere este de 90 de zile. Anterior, autoritățile de la Moscova au anunțat că ar putea introduce o taxă specială pentru cetățenii străini care intră în Rusia.

jurnal.md


Loading...
Руденский: санкции Киева против РФ бумерангом вернутся к Украине
Венгры Закарпатья отделяются от Руины
Анджелина Джоли призналась, что перепробовала все наркотики мира
Die Welt: негатив Польши и Турции к Германии — неполноценность и восхищение
Павел Филип потребовал от ответственных ведомств максимального профессионализма в организации выборо...
При взрыве в метро Санкт-Петербурга пострадали около 50 человек

Добавить комментарий: