Timofti a venit cu un mesaj către cetățeni în pragul semnării Acordului de asociere

timofti(1)

Șeful statului, Nicolae Timofti, a adresat un mesaj de felicitare cetățenilor cu ocazia semnării Acordului de asociere cu UE, preconizată pentru astăzi la Bruxelles. Timofti a ținut să precizeze că acest acord a fost, pînă în prezent, sensul activității sale în calitate de președinte și o prioritate absolută a actualei guvernări.

„Vreau să vă felicit din toată inima pentru că ați crezut și ați muncit pentru ca evenimentul de pe 27 iunie să se producă. Muncitori, învățători, agricultori, funcționari, militari, jurnaliști, diplomați, politicieni și alții – cu toții împreună am făcut ce am știut mai bine pentru a ajunge în pragul semnării Acordului de asociere cu Uniunea Europeană”, a declarat Timofti.

Șeful statului se arată convins că asocierea Moldovei la UE va însemna mai multe locuri de muncă, salarii și pensii mai mari, dar și garanția respectării drepturilor și libertăților omului. „Vor urma noi investiţii și îmbunătăţirea mediului de afaceri, iar imediat după semnarea documentului Uniunea Europeană îşi va deschide piaţa pentru o serie de produse moldovenești, cum ar fi legumele şi fructele”, a menționat Timfoti în discursul său.

Precizăm că Acordul de asociere cu UE urmează a fi semnat în această dimineață la Bruxelles de premierul Iurie Leancă. Șeful statului a luat decizia de a nu participa la ceremonia de semnare.

NOI.MD

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

шестнадцать + шесть =