Leancă pleacă la Bruxelles pentru a semna Acordul de asociere cu UE: cu rezervă de timp şi fără preşedintele Timofti

Leanca-la-Bruxelles.gov_.md_

 Delegaţia moldovenească în frunte cu premierul Iurie Leancă se porneşte la Bruxelles joi, iar vineri este programată semnarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, transmite News-Moldova.

În ziua de joi, 26 iunie, scrie serviciul de presă al Guvernului, premierul va avea o întrevedere cu Gunther Oettinger, Comisarul european pentru Energie, după care va participa la sesiunea Consiliului de Cooperare RM–UE.

Vineri, 27 iunie, Iurie Leancă va semna Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană şi tot în aceeaşi zi, potrivit sursei, premierul moldovean va avea întrevederi separate cu Comisarul European pentru Afaceri Interne Cecilia Malmström, cu Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, cu Catherine Ashton, precum și cu Jean-Claude Juncker, candidatul Partidului Popular European la șefia Comisiei Europene.

Sursa mai notează că delegația RM va fi compusă din ministrul de externe Natalia Gherman, ministrul Economiei Valeriu Lazăr, viceprim-ministrul pentru reintegrare Eugen Carpov, ministrul agriculturii Vasile Bumacov, ministrul de interne Dorin Recean, ministrul educației Maia Sandu, șefa Direcției generale de integrare europeană din cadrul MAEIE Daniela Cujbă, șeful cabinetului premierului Eugen Sturza și purtătorul de cuvânt al premierului Liliana Vițu.

Sursa nu sugerează că din delegaţie ar face parte şi preşedintele Nocolae Timofti. Pentru ziua de joi, potrivit Preşedinţiei, şeful statului are planificată o întrevedere cu ambasadorul Germaniei la Chişinău Matthias Meyer.

News-Moldova

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

восемнадцать − шестнадцать =