Timofti și Leancă s-au înțeles. Președintele va veni cu o declarație în ajunul semnării Acordului de Asociere

Timofti N(1)
Decizia ca premierul Iurie Leancă să reprezinte țara la ceremonia de semnare a Acordului de Asociere a fost consultată în prealabil cu președintele Nicolae Timofti. Cei doi s-au înțeles ca reprezentantul să fie anume Iurie Leancă.
Dezvăluirea aparține purtătorului de cuvânt al președitelui țării, Vlad Țurcanu, și a fost făcută publică astăzi, 24 iunie, în cadrul unei declarații de presă, anunță Politik.md. Potrivit lui Țurcanu, aceasta este o decizie politică, asumată de Timofti, care o consideră benefică pentru R. Moldova. În acest sens, Nicolae Timofti a purtat discuții cu toți liderii partidelor de la guvernare.
De asemenea, purtătorul de cuvânt al șefului statului a anunțat că în preajma evenimentului de la Bruxelles, adică joi, 26 iunie, Nicolae Timofti va veni cu o declarație de presă, prin care va saluta acest fapt.
Referitor la efectele acestui Acord, purtătorul de cuvânt al președintelui spune că vor fi demarate un șir de acțiuni de comunicare, în care se va implica și Președinția. Instituțiile de stat urmează să le explie oamenilor de ce este important acest Acord și ce beneficii se vor obține.
„Pentru că există oameni, care au căzut în vrăjile unora care optează pentru un alt curs decât cel european. Trebuie prezentate explicațiile de rigoare, pentru ca oamenii să se identifice în aceste privințe”, a explicat Vlad Țurcanu.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

6 − 2 =