PCRM propune demiterea președintelui Nicolae Timofti

d42f848b8da74e96916755f65ace8058

Fracțiunea Partidului Comuniștilor va propune Biroului Permanent al Parlamentului să examineze posibilitatea introducerii pe ordinea de zi a plenului inițiativei de demitere a președintelui Nicolae Timofti.

 Propunerea a fost prezentată în cadrul unui briefing de presă la sediul partidului de către deputatul Artur Reșetnicov, în prezența întregii fracțiuni parlamentare a PCRM.

Președinția a anunțat că va veni cu o reacție în decursul zilei de astăzi.

Comuniștii insistă că la data de 16 martie 2012, președintele Republicii Moldova ar fi fost ales în funcție prin sfidarea normelor constituționale și încălcarea legislației naționale.

Potrivit PCRM, Nicolae Timofti ar fi neglijat în continuu Constituția, în speță comuniștii au făcut referință la declarațiile șefului statului potrivit cărora Republica Moldova ar trebui să facă parte din NATO. În context, deputații din opoziția parlamentară acuză că Timofti ar fi încălcat prevederile constituționale ce țin de neutralitatea țării.

De asemenea, în declarația PCRM se invocă faptul că Nicolae Timofti a declarat că limba română este limba de stat în Republica Moldova și că „limba moldovenească” nu există. Comuniștii subliniază că în prevederile art. 13 din Constituție rămâne stipulat că limba de stat este „limba moldovenească”, dar trec cu vederea decizia Curții Constituționale din 5 decembrie 2013.

Printre motivele invocate, se numără și cea cu privire la acceptarea unui nou Cabinet de Miniștri, mai mulți membri ai căruia au făcut parte din Guvernul-Filat demis pentru acte de corupție.După ce au dat citirii declarației, deputații PCRM și-au continuat ședința fracțiunii, iar presa a fost invitată să părăsească încăperea.

UNIMEDIA.MD

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

17 − 3 =