Autorităţile se pregătesc de o eventuală criză la frontiera moldo-ucraineană

foto1_86152900

Autorităţile desfăşoară acţiuni de simulare a unor incidente la frontiera moldo-ucraineană. Măsurile au loc în cazul în care la frontieră ar putea avea loc situații de criză sau alte evenimente ce pot avea un impact semnificativ asupra asigurării controlului frontierei.

În acest sens, la punctul de trecere Otaci-Moghilev-Podolsk, vameşii au simulat o tentativă de trecere a mijlocului de transport cu eschivarea de la controlul actelor, demonstrând abilităţile în aplanarea unor astfel de situaţii, prin aplicarea a diverse acţiuni de localizare şi dezamorsare.

Mai târziu, poliţiştii de frontieră şi grănicerii ucraineni s-au deplasat pe sectorul verde al frontierei comune și au imitat o tentativă de trecere a mărfurilor de contrabandă.

Autorităţile au pus accent pe operativitatea schimbului bilateral de informaţii pentru reținerea promptă a infractorilor care intenţionau să treacă cu ajutorulambarcaţiunii bunuri materiale peste râul Nistru.

Aplicaţiile desfăşurate la frontiera moldo-ucraineană au printre obiective: efectuarea schimbului de date în timp real cu privire la trecerile neautorizate ale frontierei şi stoparea criminalităţii transfrontaliere.

publika.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

8 + 9 =