Obama i-a transmis un nou mesaj dur lui Putin

220d736f1ac948119918336563048500

Preşedintele american, Barack Obama, l-a ameninţat luni pe omologul său rus, Vladimir Putin, cu adoptarea de noi sancţiuni dacă Rusia nu va stopa intrarea de arme în Ucraina şi nu va înceta susţinerea separatiştilor, relatează AFP, citată de gandul.info.

 Obama l-a avertizat pe Putin în cursul unei discuţii telefonice în care a îndemnat Moscova să ia «măsuri concrete» în vederea detensionării situaţiei din Ucraina, potrivit Casei Albe.

«Deşi considerăm că o soluţie diplomatică este în continuare posibilă, Rusia va suporta noi costuri dacă nu observăm măsuri concrete pentru reducerea tensiunii», a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului american, Josh Earnest.

La rândul său, Kremlinul a explicat că preşedintele rus a evidenţiat importanţa încetării bilaterale a focului şi lansării unor discuţii directe între părţile implicate în conflict.»Vladimir Putin a subliniat că o încetare veritabilă a luptelor şi lansarea unor discuţii directe între părţile aflate în conflict reprezintă cea mai mare prioritate pentru normalizarea situaţiei din regiunile de sud-est» ale Ucrainei, potrivit unui comunicat al Moscovei.

Ministrul ucrainean de Externe, Pavel Klimkin, a prezentat în mod detaliat luni, la Luxemburg, planul de pace al preşedintelui Petro Poroşenko, sprijinit de omologul său rus, Vladimir Putin.La rândul lor, insurgenţii proruşi din estul Ucrainei au decis să accepte un armistiţiu temporar, în cadrul planului de pace propus de Administraţia Petro Poroşenko, a anunţat un lider separatist, citat de AFP.

«Ca reacţie la armistiţiul decretat de Kiev, ne angajăm să avem propria încetare a focului», a declarat Oleksandr Borodai, liderul autoproclamatei «Republici Doneţk».»Armistiţiul nostru va dura până pe 27 iunie», a spus liderul separatist.Luptele dintre insurgenţii proruşi şi armata ucraineană s-au soldat cu 375 de morţi.

UNIMEDIA.MD

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

1 × 4 =