Vigilenţa sporită a Ucrainei la frontieră cu Moldova e justificată

francesco-bastagli_wordpress_comVigilenţa sporită a Ucrainei pe segmentul transnistrean al frontierei cu Moldova este justificată, consideră conducătorul Misiunii EUBAM, Francesco Bastagli.
Potrivit agenţiei «Infotag», citînd interviul său acordat buletinului informativ «Pridnestrovskie dialoghi», şeful Misiunii consideră că vigilenţa sporită corespunde situaţiei reale, create în Ucraina, la moment.

«Persoanele fizice care intră în ţară sunt supuse unui control mai minuţios. Pe acest segment al frontierei se practică controlul aşa-zisei linii a doua, adică, faţă de anumite categorii de persoane, selectate în timpul primului control, are loc verificarea suplimentară a temeiurilor legale pentru traversarea frontierei», a explicat Bastagli.

El a confirmat faptul că Serviciului de Grăniceri acordă atenţie sporită doritorilor de a intra în Ucraina, dar nici vorbă nu poate fi despre o blocadă.

În opinia lui Francesco Bastagli, este imposibil de a vorbi despre perturbările traficului de mărfuri, acesta nu a fost oprit şi nici supus unor modificări negative.

«Blocarea mărfurilor, ce circulă în/din Transnistria, nu există, stoparea acestui flux nici nu se discută. Sîntem pe loc, vedem ce se întîmplă, operăm cu cifre şi fapte», a spus şeful Misiunii EUBAM, care deja de opt ani activează la frontiera Ucrainei cu Moldova.

Francesco Bastagli, a apreciat zvonurile despre «blocarea» Transnistriei drept speculări, pe care, cum s-a exprimat el, «misiunea internaţională nu le comentează».

Infotag

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

6 − 1 =