Serghei Lavrov: ‘Cooperarea frontalieră’ dintre UE și Rusia trebuie menținută în pofida divergențelor pe marginea crizei ucrainene

lavo

Relațiile dintre Uniunea Europeană și Rusia ‘pe linia cooperării frontaliere’ continuă, în pofida divergențelor pe marginea crizei ucrainene, a declarat șeful diplomației ruse Serghei Lavrov, informează RIA Novosti.

Potrivit lui Lavrov, în pofida influenței negative a conflictului din Ucraina, ‘relațiile dintre Rusia și UE, activitatea pe linia cooperării frontaliere se desfășoară la nivel maxim’.

‘Din păcate, criza internă din Ucraina a dus la suspendarea colaborării dintre regiunile noastre și partenerii ucraineni, dar sunt convins că trebuie lăsate deschise ușile pentru dialog, menținînd relațiile deja dobîndite’, a spus ministrul rus al afacerilor externe, în cadrul reuniunii Consiliului șefilor regionali ai Rusiei pe lângă Ministerul de Externe.

Uniunea Europeană a adoptat și a extins de mai multe ori lista de sancțiuni împotriva unor oficiali ruși considerați responsabili de încălcarea integrității teritoriale a Ucrainei. În prezent, pe lista de sancțiuni figurează 61 de cetățeni ai Rusiei și Ucrainei, care au accesul interzis în UE, iar activele lor din țările membre ale Uniunii au fost înghețate. În afară de aceasta, europenii au inclus pe lista de sancțiuni două întreprinderi din Crimeea: «Cernomorneftegaz» și «Întreprinderea din Feodosia pentru asigurarea cu produse petroliere».

agerpres.ro

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

семнадцать + 4 =