Iurie Leancă: drumul Republicii Moldova spre UE nu va fi uşor, e nevoie de schimbări sistemice şi de mentalitate

Leanca_guvern2Drumul Republicii Moldova spre Uniunea Europeană nu va fi uşor, fiind necesare schimbări sistemice şi de mentalitate, a declarat, joi, la Bălţi, premierul Iurie Leancă.

Potrivit agenţiei «Infotag», Iurie Leancă ia parte la Forumul Moldova — UE, care se desfăşoară joi şi vineri în oraşul Bălţi.

«Drumul nostru spre Europa nu este şi nici nu va fi unul uşor. Este un drum ce reclamă schimbări sistemice, dar şi schimbări de mentalitate. Sînt în continuare numeroase probleme ce necesită soluţionare, în timp ce în plan extern întreaga regiune este nevoită să facă faţă unor provocări majore, de redefinire a relaţiilor dintre state», a subliniat Iurie Leancă.

El a menţionat că «într-o astfel de situaţie, orice guvern este dator să aleagă pentru ţara şi poporul său un proiect credibil şi viabil de dezvoltare».

«Sînt convins că modelul de dezvoltare european ales de noi răspunde cel mai bine acestui deziderat. Dar nicio societate şi nici un sistem statal nu pot fi schimbate cît ai clipi din ochi şi Moldova nu este o excepţie», a arătat şeful Guvernului RM.

El şi-a exprimat convingerea că odată cu semnarea Acordului de Asociere, prevăzută pe 27 iunie, se va pune temelia unui nou început al modernizării şi al reformei.

Infotag

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

девятнадцать − 8 =