Cetățenii moldoveni din străinătate se pot înregistra on-line pentru a participa la alegerile parlamentare din noiembrie

189433742

CHIŞINĂU, 19 iun – News-Moldova. Cetăţenii Republicii Moldova cu drept de vot care se află în străinătate se pot înregistra în prealabil on-line pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie, transmite News-Moldova.

Comisia Electorală Centrală (CEC), în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) şi Biroul pentru Relaţii cu Diaspora (BRD), a lansat joi aplicaţia on-line pe www.alegator.md.

Solicitanţii sunt invitați să completeze formularul de înregistrare şi declarația electronică prin care își exprimă voința de a participa la alegeri și declară că se află peste hotarele țării.

Ulterior, alegătorul va primi confirmarea privind înregistrarea sa prealabilă la adresa de e-mail pe care a indicat-o în formular.

Potrivit CEC, cetățenii de peste hotare concomitent vor fi radiaţi din lista de bază de la locul de trai din Moldova.

Perioada de înregistrare prealabilă se va încheia cu cel târziu 40 de zile înainte de ziua alegerilor.

Informația privind numărul de cetățeni înregistrați în prealabil în străinătate va fi transmisă de către CEC Guvernului Republicii Moldova pentru luarea deciziei asupra necesității de a deschide secții de votare suplimentare în afara misiunilor diplomatice și oficiilor consulare.

News-Moldova

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

4 + шестнадцать =