Şcolile din Găgăuzia au primit de la Ambasada Rusiei aproximativ 2,5 mii de exemplare de carte şi manuale

IMG_20140408_105940-715x402Şcolile din Găgăuzia au primit marţi în dar de la Ambasada Rusiei în Moldova aproximativ 2,5 mii de exemplare de carte şi literatură ştiinţifică, dar şi manuale, transmite agenţia News-Moldova.

„Astăzi, noi am adus pentru şcolile din Găgăuzia seturi de cărţi ale clasicilor ruşi şi străini. Sînt convins că ele vor ajuta pedagogii şi elevii în procesul educaţional”, a declarat Farit Muhametşin, ambasadorul Rusiei în Moldova, în timpul vizitei la Comrat.

Şeful diplomaţiei ruse a amintit că FR a mărit pentru Moldova numărul de locuri în instituţiile de învăţămînt superior şi în colegii de 1,5 ori. „Noi atragem tot mai mulţi compatrioţi tineri să-şi facă studiile în Rusia şi vom depune toate eforturile pentru a pregăti în ţara noastră pedagogi şi tineri din RM, pentru ca aceştia să completeze numărul de profesionişti în ţara lor”, a adăugat Muhametşin.

Valentin Rîbiţkii, şeful Rossotrudnicestva în Moldova, a remarcat că „în 2012 37 de reprezentanţi ai Găgăuziei şi-au făcut studiile în  instituţiile de învăţămînt superior din Rusia şi numărul lor creşte permanent, în acest an, comisia a selectat deja 60 de abiturienţi din autonomie”. Potrivit diplomatului, aceasta nu este ultima cifră, numărul va creşte la un şir de alte instituţii prestigioase din Rusia.

Vera Balova, şeful direcţiei de învăţămînt din Găgăuzia a spus: „În autonomie există 49 de şcoli, dintre care 44 studiază în limba rusă. Şi cele 69 de grădiniţe din Găgăuzia studiază în limba rusă”, a subliniat Balova.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

12 + 15 =