Strainii vor sa fie moldoveni

43c80d8454f14160b543a5cd8e5c005b

Cei care nu au reusit sa ia astazi examenul, vor putea sa il repete peste trei luni.

Chiar daca vor sa devina moldoveni prin cetatenie, critica procedura legala.

 Strainii veniti astazi la examenul la limba romana si la cunoasterea Constitutiei spun ca subiectele sunt prea dificile, incat nici moldovenii nu ar putea sa-l ia.

Cei aproape 50 de migranti, dornici sa fie cetateni moldoveni cu acte in regula, au trecut astazi prin mari emotii. Ei s-au vazut nevoiti sa demonstreze ca stiu limba romana, dar si Constitutia tarii. Unii erau la a treia incercare de a sustine examenul.

“E greu, eu am mai fost.”“Constitutia e cea mai dificila.”Iar intrebarile despre politica s-au dovedit a fi cele mai dificile.

“Cine e presedintele Parlamentului. Nu stiu.”Un georgian a vrut sa ne convinga ca iubeste Moldova si ne-a cantat imnul.

Iar altii si-au chemat sotiile in ajutor. Aceasta femeie a venit sa-si ajute sotul originar din Azerbaijan, strecurandu-se in sala de examinare.“Dragostea, dragostea.”Insa nici cu o astfel de motivare nu a mers. Pentru ca evaluarea s-a facut in baza buletinului, dupa cateva minute planul a fost deconsiprat. Suparata, femeia a dat vina pe intrebarile care sunt prea dificile.

“Foarte greu, asa complicat, nici eu ca moldoveanca nu am putut raspunde.”De aceeasi parere au fost si alti straini care  spun ca nici evaluatorii nu stiu raspunsurile la unele intrebari.“Nici evaluatorii nu cunosc. Eu nu candidez pentru prezidenţiale. Eu am învăţat Constituţia. Pentru ce să ne chinuie.”

Cei care nu au reusit sa ia astazi examenul, vor putea sa il repete peste trei luni.

ProTV.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

четыре × 4 =