Cine va vizita Republica Moldova pe 9 mai

fd9009b0ec554ef6833279a3e5f16cba

Potrivit surselor proprii ale portalului citat, pe 9 mai Dmitri Rogozin va participa la parada militară care va avea loc în această zi la Tiraspol.

Viceprim-ministrul Federaţiei Ruse Dmitri Rogozin va vizita Republica Moldova pe data de 9 mai. În acea zi el intenţionează să vină la Tiraspol, relatează NOI.md, cu referire larealitatea.md.

 Potrivit surselor proprii ale portalului citat, pe 9 mai Dmitri Rogozin va participa la parada militară care va avea loc în această zi la Tiraspol.

Reamintim că liderul nerecunoscutei Republici Moldoveneşti Nistrene, Evgheni Şevciuc, a semnat un ordin cu privire la desfășurarea paradei militare în cinstea «celei de-a 69-a aniversări a Victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial în Europa și celei de-a 70-a aniversări de la eliberarea regiunii transnistrene de sub ocupația româno-fascistă».
De asemenea, trebuie menţionat că şi anul trecut, pe 9 mai, vicepremierul rus a fost la Tiraspol şi la Chişinău. Acesta a ţinut şi un discurs în Piaţa Marii Adunări Naţionale în cadrul unui concert dedicat Zilei Victoriei.

În cadrul unei conferinţe de presă, după adresarea anuală către populaţia Transnistriei, Evgheni Şevciuc a fost întrebat dacă preşedintele rus, Vladimir Putin, va veni într-adevăr la Tiraspol pe 9 mai și a răspuns că informaţiile au fost anunţate pe 1 aprilie.
În ceea ce priveşte o eventuală vizită a domnului Rogozin, pînă în prezent nu s-a relatat nimic despre aceasta, nici pe paginile lui în reţelele de socializare, nici pe site-urile oficiale ale Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, pretinsului minister al afacerilor externe al regiunii, nici pe pagina lui Evgheni Şevciuc.

noi.md

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

восемнадцать − 3 =