Germania a decis să majoreze asistenţa tehnică şi financiară acordată Republicii Moldova

Germania_Moldova_kp_md

Germania a decis să mărească asistenţa tehnică şi financiară acordată Republicii Moldova pentru realizarea proiectelor de aprovizionare cu apă potabilă şi tratarea apelor reziduale în mediul rural. Despre aceasta a anunţat, marţi, delegaţia germană în cadrul consultărilor interguvernamentale moldo-germane, în domeniul cooperării pentru dezvoltare, care s-au desfăşurat la Chişinău.

Potrivit agenţiei «Infotag», cu referire la Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, asistenţa va fi majorată şi pentru modernizarea serviciilor publice locale, consolidarea capacităţilor de administrare publică şi crearea infrastructurii naţionale de calitate în domeniul „metrologie şi controlului calităţii”.

Delegaţia germană a salutat eforturile Guvernului Moldovei de apropiere în continuare de UE, prin încheierea Acordului de Asociere, care include şi Zona de Liber Schimb. În context, Guvernul german este gata să sprijine Moldova în implementarea directivelor Acordului de Asociere prin cooperarea bilaterală în domeniul dezvoltării.

Delegaţia moldovenească a făcut referire la importanţa pe care o conferă Acordului de Asociere, inclusiv DCFTA, pentru atingerea obiectivului integrării europene şi realizării perspectivei europene a Moldovei.

«Guvernul apreciază înalt asistenţa oferită de Germania în procesul de promovare a reformelor bazate pe valorile şi principiile europene şi ghidate de standardele acquis-ului comunitar. Rezultatele bune obţinute în cadrul cooperării pentru dezvoltare creează astfel premise pentru consolidarea şi extinderea asistenţei financiare acordate de partea germană», se spune în comunicatul ministerului.

La finalul reuniunii, părţile au convenit ca pe data de 19 iunie 2014, la Bălţi, prim-ministrul Iurie Leancă şi ministrul Federal pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare Gerd Muller, care se va afla în vizită în ţara noastră, vor semna Procesul Verbal al consultărilor moldo-germane în domeniul cooperării pentru dezvoltare.

Delegaţia Republicii Moldova a fost condusă de viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Iulian Groza, iar delegaţia Republicii Federale Germania a fost condusă de condusă de Christiane Bogemann-Hagedorn, şefă de subdiviziune în cadrul Ministerului Federal al Germaniei pentru Cooperarea Economică şi Dezvoltare (BMZ).

Infotag

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

15 + девятнадцать =