În septembrie va începe reconstrucţia Aeroportului Internaţional Chişinău

Aeroport_noi

Complexul aeroportuar al Aeroportului Internaţional Chişinău va fi extins cu 2,3 mii m.p., fapt ce va permite majorarea capacităţii fluxului de pasageri de la 420 pînă la 750 de persoane pe oră. Începutul lucrărilor este preconizat pentru septembrie curent, transmite NOI.md

Despre aceasta a declarat directorul general al companiei Petru Jardan, în cadrul ceremoniei oficiale dedicată inaugurării lucrărilor de construcţie a parcării multietajate. Potrivit lui, este preconizată şi reutilarea şi schimbarea designului a 4 mii m.p. din suprafeţele complexului aeroportuar (11 mii m.p.)

La lucrările de proiectare se prevede atît implicarea companiilor de proiectare locale, cît şi a celor străine. Nivelul estimativ al investiţiilor necesare constituia circa 10 mil. euro. Concomitent, în iulie va fi anunţat un tender pentru desemnarea proiectantului în cadrul lucrărilor de modernizare şi reconstrucţie a peronului, a traseelor şi a pistelor de decolare şi aterizare. Nivelul minim al investiţiilor va constitui 30 mil. euro.

Modernizarea pistelor poate fi începută doar după coordonarea cu toate companiile aeriene ce operează aici, deoarece reconstrucţie pistelor presupune închiderea lor pentru 8 ore pe tmp de noapte. Modernizrea pistei prevede fortificarea şi extinderea ei de la 45 pînă la 60 m, fapt ce va permite primirea avioanelor din categoria D, ce efectuează zboruri transatlantice.

Petru Jardan a menţionat că toate planurile de reorganizare şi detvoltare a Aeroportului din Chişinău sînt condiţionate de dezvoltarea segmentului transportului aerian de pasageri şi vor fi realizate utilizînd cele mai noi tehnologii şi inovaţii în domeniul dezvoltării infrastructurii terestre pentru transportul aerian. În 2013, Aeroportul din Chişinău a deservit 1,32 mil. pasageri, ceea ce constituie cu 8,3% mai mult decît în 2012.

NOI.MD

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

13 − шесть =