Regele Abdullah al Iordaniei spune că a început al Treilea Război Mondial

Regele Abdullah al Iordaniei spune că a început al Treilea Război Mondial

Speranţa unui viitor paşnic este serios ameninţată de “aceşti impostori ai islamului care acţionează astăzi la nivel mondial”, a cuvântat Regele Abdullah al Iordaniei la tribuna ONU, într-o engleză impecabilă.

Discursul monarhului a fost unul din cele mai moderate şi mai apreciate cuvântări în contextul zilei de luni când cei mai importanţi lideri ai planetei şi-au expus punctele de vedere diametral opuse în ce priveşte situaţia din Siria.Lupta împotriva Statului Islamic, pe care a descris-o – în repetate rânduri – drept „al treilea război mondial,” a fost tema centrală a discursului monarhului iordanian, care mai spune că este nevoie „de o acţiune globală colectivă pe toate fronturile”. În acest sens, el a indicat mai mulţi paşi esenţiali pentru stârpirea teroriştilor.

“Ţinta lor sunt diferenţele religioasele, sperând să ucidă cooperarea şi compasiunea a miliarde de oameni de diferite confesiuni care convieţuiesc paşnic în multe din ţările noastre”, a mai spus regele iordanian, subliniind că teroriştii speculează la maxim “suspiciunea şi ignoranţa ca să-şi extindă influenţa”

Este necesar ca toate ţările să se întoarcă la elementele de bază ale societăţii şi să-şi reamintească “adevăratele şi profundele valori de iubire, pace, dreptate şi compasiune” pentru a reuşi o schimbare de ton şi, mai ales, eliminarea violenţei, fricii şi urii din discursurile adresate publicului”. “Moderaţia trebuie amplificată”, a subliniat Abdullah al Iordaniei

 

SURSA: money.ro

См. подробнее: http://politmoldova.com/regele-abdullah-al-iordaniei-spune-ca-a-inceput-al-treilea-razboi-mondial.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

три + 11 =