Oficial, Gagauzia a semnat acordul de strinsa colaborare cu Rusia


formuzal_3

Găgăuzia va colabora mai intens cu Federația Rusă. Asta după ce ieri, bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal și guvernatorul interimar al Sankt-Peterburgului, Gheorghii Poltavcenko, au semnat un acord de strînsă colaborare, notează Actualități.md.

Potrivit serviciului de presă al administrației Sankt-Petersburgului, acordul se referă la sfera economică, științifică, dar și culturală.

În cadrul întîlnirii, Mihail Formuzal a ținut să menționeze că una dintre prioritățile Găgăuziei este dezvoltarea agriculturii în regiune, iar în acest domeniu contează pe susținerea capitalei culturale a Rusiei. La fel au fost discutate și o serie de detalii privind vizita în Găgăuzia a mai multor oficiali și oameni de afaceri ruși, preconizată pentru luna octombrie a acestui an.

La rîndul lui, Gheorghii Poltavcencko a susținut propunerea bașcanului de a organiza stagii pentru antreprenorii și funcționarii din sectorul public din Găgăuzia în instituțiile de învățământ din Rusia. Oficialul și-a explimat încrederea că dezvoltarea relațiilor strânse între cele două regiuni va favoriza într-un și îmbunătățirea relațiilor între R. Moldova și Rusia, scrie politic.md.

actualitati.md


Loading...
Демпартия приказала правоохранительным органам привлечь к ответственности башкана Гагаузии
Молдова поручит США обеспечить свою информационную безопасность
Кабмин запретил ввоз мяса с Украины, чтобы предотвратить распространение чумы свиней
Количество бюджетных мест в вузах может сократиться более чем на 3 тысячи
Бывшая супруга эск-премьера Молдовы потеряла дипломатический статус
Председатель Госсовета Кубы Мигель Диас-Канель - преемник Рауля Кастро?

Добавить комментарий: