Alegerile anticipate — nu sînt în interesul de parteneriat cu UE

Alegerile anticipate - nu sînt în interesul de parteneriat cu UE

Președintele Delegaţiei la Comisia parlamentară de cooperare UE-Moldova, Andi Cristea susține că alegerile parlamentare anticipate nu sînt nici în interesul Republicii Moldova, nici în interesul parteneriatului cu Uniunea Europeană. Despre aceasta el a menționat în cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA.

Referindu-se la riscurile pentru RM în cazul alegerilor anticipate, europarlamentarul a spus că, în primul rînd, e vorba de risc de instabilitate.

„Alegeri anticipate și încă un guvern schimbat presupun noi runde de negocieri, noi schimbări de tactică și așa mai departe. Nu este în interesul țării și în interesul Acordului de Asociere/Parteneriatului cu UE – organizarea alegerilor anticipate. Este și greu de înțeles, căci abia au fost alegeri în noiembrie 2014”, a explicat Președintele Delegației UE-RM.

Andi Cristea a mai spus că nu e nevoie „de vreo analiză sofisticată să înțelegi cine vrea instabilitatea Republicii Moldova, cînd asemenea revendicări vin din partea politicienilor vectori ai estului”.

SURSA: tribuna.md

См. подробнее: http://politmoldova.com/alegerile-anticipate-nu-sint-in-interesul-de-parteneriat-cu-ue.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

20 − шесть =