Guvernarea a şantajat europenii şi americanii cu vectorul geopolitic

Guvernarea a şantajat europenii şi americanii cu vectorul geopolitic

Conducerea de la Chişinău a şantajat UE şi SUA cu schimbarea vectorului geopolitic pentru a estorca bani. Acuzaţia  a fost adusă de către preşedintele PSRM, Igor Dodon, în cadrul emisiunii în „PROfunzime” de la postul de televiziune „PRO TV Chişinău”, transmite IPN.

Plahotniuc, Filat şi Ghimpu i-au şantajat pe europeni şi americani că dacă nu le dau bani, o să vină Dodon şi o să schimbe vectorul pro-european. În timp ce se furau miliardele, UE şi SUA acordau asistenţă financiară. Într-o măsură oarecare ei sunt complici în furtul miliardului. Am discutat cu ambasadorul SUA şi i-am spus că le revine şi lor o parte din responsabilitate, că au fost complici”, a declarat liderul socialist.

Preşedintele PSRM a  declarat că nu mai susţine protestele Platformei  „DA” după ce a înţeles că în spatele lor ar sta Vlad Filat. „Iniţial, am crezut că aceste procese sunt organizate de către societatea civilă până am înţeles că ele sunt folosite de către Filat împotriva lui Plahotniuc. Astfel el doreşte să evite răspunderea pentru fraudele bancare, dar şi să obţină eliberarea rudelor sale suspectate de fraudarea BEM”, a spus fruntaşul socialist.

Igor Dodon a acuzat şi guvernările precedente de situaţia în care se află Republica Moldova, însă a spus că nu-şi  asumă responsabilitatea pentru perioada cât s-a aflat şi el la guvernare. „Cât timp am fost ministru al Economiei am făcut tot posibilul pentru redresarea situaţiei în economie şi am obţinut succese. Anume în această perioadă în Republica Moldova au venit cei mai mulţi investitori străini”, a spus socialistul.

См. подробнее: http://politmoldova.com/guvernarea-a-santajat-europenii-si-americanii-cu-vectorul-geopolitic.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

3 × два =