Dorin Chirtoacă, la raport în fața chișinăuienilor

chirtoca

Instalarea Monumentului victimelor regimului comunist, inaugurarea bustului lui Karl Schmidt și demararea proiectelor de reconstrucție a mai multor străzi municipale sînt principalele realizări ale echipei de la Primărie, pe parcursul ultimului an. Despre aceste lucruri a vorbit astăzi primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, în cadrul unei conferințe de presă, la marcarea a șapte ani de mandat, în fruntea Primăriei Chișinău.

Potrivit edilului, alte realizări țin de modernizarea bulevardului Alecu Russo, asamblarea a 20 de troleibuze, construcția primei străzi pietonale și obținerea finanțării în vederea reconstrucției a șase străzi din centrul capitalei, dar și majorarea alocațiilor financiare destinate suburbiilor.

„În ultimii șapte ani cîte ceva s-au schimbat totuși în municipiu. Aerul a devenit mai curat, calitatea a apei a devenit mai bună, transportul cel puțin pe jumătate este nou. O serie de artere și străzi au fost renovat, s-au depus o serie de eforturi în ceea ce privește îmbunătățirea calității spațiilor publice”, a menționat Chirtoacă.

Totodată, primarul a vorbit și despre prioritățile trasate de administrația publică centrală pentru viitorul apropiat care se referă la implementarea standardelor europene în toate sferele de activitate publică, dar și la relansarea economică a Chișinăului.

„Ceea ce ne propunem în ansamblu este ca gradul de îndatorare a municipiului să nu depășească 10 la sută. Vreau să vin cu o precizare, să nu mai sperie nimeni pe nimeni în legătură cu împrumuturile pe care le-a luat municipalitatea de-a lungul celor șapte ani. Aceste sînt împrumuturi cu dobînzi foarte mici. Partenerii europeni nu ne-au transmis fonduri în așa fel încît să ne împovăreze. Asta înseamnă un grad de mare prietenie și loialitate”, a precizat Chirtoacă.

Primarul a anunțat că intenționează să candideze și la următoarele alegeri locale. Precizăm că Dorin Chirtoacă se află de șapte ani la conducerea Primăriei Chișinău, după ce a fost ales în funcția de edil de două ori consecutiv, în 2007 și în 2011.

NOI.MD

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

девятнадцать − 10 =