Sper că noul președinte va propune reformarea Constituției

Sper că noul președinte va propune reformarea Constituției

Președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, și-a exprimat speranța că noul președinte, care va ales după ce va expira mandatul lui Nicolae Timofti, va propune să fie modificată Constituția, sau chiar va propune adoptarea unei noi Constituții.

Alexandru Tănase, și-a exprimat speranța că noul președinte va propune să fie modificată Constituția. Foto: timpul.md

„Cred că ar fi bine de lansat o inițiativă de elaborare a unui proiect amplu, sub egida instituției prezidențiale. Am crezut că va fi făcut acest lucru în mandatul actualului șef al statului, dar probabil au existat alte priorități. Sper că viitorul președinte, după ce va fi ales, va decide crearea unei asemenea comisii constituționale, care va avea mandatul de elaborarea a proiectului de modificare sau chiar aprobarea unei noi Constituții.

Sau se va găsi o soluție ca și opoziția să sprijine anumite modificări, ca să putem avea o Constituție mai funcțională, care nu ar genera atâta instabilitate cum se întâmplă la ora actuală”, a declarat Alexandru Tănase, în cadrul emisiunii „Tema Zilei” de la Canal2.

Președintele Curții Constituționale afirmă că actuala Lege Supremă nu mai corespunde anumitor realități din R. Moldova. De asemenea, el atenționează că actuala inițiativă a deputaților de modificare a Constituției nu va rezolva problema în sine, amintind de anul 2009, „când se căuta votul de aur, fapt care a salvat democrația în R. Moldova”.În același timp, Alexandru Tănase este optimist în privința alegerii în primăvară a unui nou președinte, aprobat prin consens de către majoritatea parlamentară.

См. подробнее: http://politmoldova.com/sper-ca-noul-presedinte-va-propune-reformarea-constitutiei.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

одиннадцать + три =