Plahotniuc planifică reformatarea Alianţei şi eliminarea lui Filat

Plahotniuc planifică reformatarea Alianţei şi eliminarea lui Filat

Controversatul oligarh, patronul de facto al PDM, Vladimir Plahotniuc planifică reformatarea existentei Alianţe de guvernare şi eliminarea din componenţa ei a fostul premier, lider PLDM, Vladimir Filat. De această părere este fostul reprezentant al Moldovei în Consiliul Europei şi ONU, politologul, Alexei Tulbure, comentând ameninţările lui Mihai Ghimpu de ieşire din AIE-3.

Картинки по запросу фото AIE-3

„Declaraţia făcută de Ghimpu privind părăsirea Alianţei în luna noiembrie, ieşirea (eliminarea) deputaţilor din fracţiunea PLDM, declaraţiile lui Leancă privind disponibilitatea de a face parte din majoritatea de guvernare – toate sunt elemente ale unui singur plan. Planul lui Plahotniuc de reformatare a Alianţei, în care nu va mai fi loc pentru Filat, dar în care vor participa deputaţi PLDM, deputaţi PCRM, aşa-zişii deputaţi neafiliaţi şi „suta” lui Leancă formată din două persoane”, a scris Alexei Tulbure pe reţele de socializare.

Pe fondalul protestelor în masă, care au cuprins capitala Moldovei şi se extind tot mai mult, liderul PL, Mihai Ghimpu „şi-a amintit” de solicitările făcute anterior, privind necesitatea sancţionării celor implicaţi în furtul miliardului şi a anunţat că PL va părăsit Alianţa, dacă, pe parcursul lunii octombrie, partenerii guvernamentali nu vor da curs condiţiilor formaţiunii.

„Vrem să fie elucidat până la urmă furtul miliardului, iar vinovaţii să fie deferiţi justiţiei, să facă închisoare pentru aceasta. (…) Dacă nu suntem ascultaţi, la începutul lunii noiembrie părăsim alianţa”, a declarat Mihai Ghimpu în cadrul unei emisiuni de la postul TV Prime, afiliat oligarhului Plahotniuc.

См. подробнее: http://politmoldova.com/plahotniuc-planifica-reformatarea-aliantei-si-eliminarea-lui-filat.html

5 comments to “Plahotniuc planifică reformatarea Alianţei şi eliminarea lui Filat”
  1. Analiza de CACAO, eu cind vad cum unii incearca sa lanseze tot felul de teorii apoi imi vine sa vomit, apropo unii din acesti analisti, asa cum este si Tulbure, odata nu a spus ceva care ulterior sa prinda viata.
    El deschid gura cind le convine, acum in contextul protestelor din PMAN si a celor din fata parlamentului orice teorii, speculatii si sageti ruginite convin a fi aruncate in gradina coalitiei

  2. Putea sa-l citati pe oricine altul dar nu pe Tulbure, care este cel mai tulbure analist la cap. Omul acesta niciodata nu a fost sincer, iar ca om este un linge-blide, gata pentru orice doar sa aiba profit.

  3. Plahotniuc nici măcar nu-i deputat, dar uite că planifică situația din Parlament!!! Teorii a conspirației, inventate de verzi ca să-și justifice detrămarea din interiorul PLDM-ului. Că doar nu o să recnoască că Al Vostru VF(list) e părăsit de echipă căci e imposibil de lucrat cu el cot la cot pe când în permanență își impune autoritatea.

  4. Tulbure se vinde pentru bani eftini la cine doresti si la cine nu doresti, la ce sa te mai astepti si ce fel de subiectivitate poti sa vezi de la asa un om.

  5. Am mai citi undeva ca aceste a santajat UE si SUA ca sa obina bani. Prostii din asta sunt in toata presa de la noi din tara, nu este nimic de mirare.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

один × пять =