Partidul Liberal este gata să părăsească AIE-3

Partidul Liberal este gata să părăsească AIE-3

Partidul Liberal va părăsi alianţa de guvernare, dacă pe parcursul lunii octombrie nu se va da curs condiţiilor formaţiunii, incluse în Acordul de constituire a AIE-3. Declaraţia a fost făcută de către liderul PL, Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune „Prime”, transmite IPN.

„În primul rând, vrem să ne asigurăm de implementarea Acordului de asociere cu UE. Vrem să fie elucidat până la urmă furtul miliardului, iar vinovaţii să fie deferiţi justiţiei, să facă închisoare pentru aceasta. De asemenea, noi vom insista pentru acţiuni radicale în combaterea corupţiei. Noi nu am revenit la guvernare de dragul unor ministere, dar pentru a face ordine. Dacă nu suntem ascultaţi, la începutul lunii noiembrie părăsim alianţa”, a precizat preşedintele liberal.

Ghimpu a spus că s-ar putea repeta situaţia din 2001, când comuniştii au preluat puterea. „În 2001, oamenii nu au votat pentru comunişti, dar împotriva fostei guvernări. În loc să progreseze, lucrurile au degenerat. În 2009, la guvernare au venit forţele pro-europene, dar lucrurile tot nu au progresat”, a explicat liderul liberal.

Mihai Ghimpu a mai spus că susţine protestatarii, dar nu li se va alătura. „Eu le dau dreptate oamenilor care protestează. Dar problema constă în conducătorii acestor proteste. Valentin Dolganiuc a fost şi el la guvernare, Victor şi Viorel Ţopa au fost judecaţi pentru delapidări. Viorel Ţopa i-a acordat un credit de la BEM lui Victor Ţopa, care era director la aeroport. Socialiştii, la fel, au fost la guvernare. Usatîi şi Dodon sunt ei înşişi nişte oligarhi. Eu nu sunt nici bandit, nici oligarh, nici n-am nimic cu miliardul. Problemele există, dar nu sunt Dodon şi Usatîi cei care să conducă protestele”, a spus preşedintele PL.

См. подробнее: http://politmoldova.com/partidul-liberal-este-gata-sa-paraseasca-aie-3.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

4 × 3 =