În Republica Moldova s-a format o coaliţie de stânga

În Republica Moldova s-a format o coaliţie de stânga

În Republica Moldova s-a format o coaliţie stânga, care are scopul de a deturna protestele împotriva guvernării. Declaraţia a fost făcută de către unul din liderii Platformei „DA”, Valentin Dolganiuc, în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova”, transmite IPN.

„În spatele lui Dodon este Moscova, iar în spatele lui Usatîi se află Plahotniuc. Scopul lor este de a dispersa protestul. Plahotniuc a recurs la varianta de rezervă, care este şi cea mai periculoasă, consolidarea şi folosirea partidelor de stânga. Strategia sa de acum este de a-l scoate din joc pe Filat şi de a-l înlătura de la guvernare pe Ghimpu”,a mai spus Dolganiuc.

Reprezentantul Platformei „DA” consideră că Republica Moldova nu depăşeşte limitele unui stat de tip sovietic. „Republica Moldova a ajuns o clonă a unui stat sovietic, în care oamenii muncesc pentru a ţine la putere nişte politicieni corupţi. Atunci când guvernanţii vor munci pentru oameni, vom putea spune că avem un stat democratic”, a opinat Dolganiuc.

Liderii PSRM şi PPPN, care au instalat corturi pentru acţiuni de protest în faţa Parlamentului au propus conducătorilor Platformei „DA” să facă front comun. Reprezentanţii Platformei s-au opus, iar scuarul Parlamentului a devenit subiect de litigiu în instanţa de judecată, care urmează să decidă astăzi, sâmbătă, dacă şi cine va avea dreptul să protesteze în acest loc duminică, 27 septembrie.

См. подробнее: http://politmoldova.com/in-republica-moldova-s-a-format-o-coalitie-de-stanga.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

пять × 2 =