Guvernul lichidează ziarele „Nezavisimaia Moldova” şi „Moldova Suverană”

Guvernul lichidează ziarele „Nezavisimaia Moldova” şi „Moldova Suverană”

Ziarele „Nezavisimaia Moldova” (Moldova Independentă) şi „Moldova Suverană”, care au statut de întreprindere de stat, vor fi lichidate. Asemenea decizie a Guvernului a intrat în vigoare vineri.

Правительство распускает "Независимую Молдову" и Moldova Suverana

Cauzele aceste decizii nu sînt indicate. Iar în calitate de temeiuri sînt făcute referinţe la prevederi ale Legii cu privire la întreprinderile de stat şi privind administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice De lichidarea ziarelor se va ocupa Cancelaria de Stat, care preia mărcile comerciale „Nezavisimaia Moldova” şi „Moldova Suverană” cu toate drepturile şi obligaţiunile.

„Nezavisimaia Moldova” este tipărită din 1991 ca organ al Guvernului Republicii Moldova. Pînă în 1991 ziarul s-a numit „Sovietskaia Moldavia” şi era editat din 1940 ca una dintre principalele publicaţii ale RSSM. O istorie similară are Moldova Suverană, care pînă la proclamarea independenţei Republicii Moldova se numea „Moldova Socialistă”.

În ultimii ani ziarele nu beneficiau de sprijin din partea statului şi redacţiile identificau în mod autonom surse pentru editare.

 

SURSA: Infotag

См. подробнее: http://politmoldova.com/guvernul-lichideaza-ziarele-nezavisimaia-moldova-si-moldova-suverana.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

восемнадцать − пятнадцать =