PSRM şi PPPN versus Platforma „DA”: Am fi putut protesta împreună

PSRM şi PPPN versus Platforma „DA”: Am fi putut protesta împreună

Deşi au aceleaşi revendicări şi optează pentru alegerile anticipate, neînţelegerile dintre Partidul Socialiştilor şi Partidul Politic Partidul Nostru, pe de o parte, şi Platforma „Demnitate şi Adevăr”, pe de altă parte, pentru locul de desfăşurare a protestelor continuă. Discuţii aprinse între reprezentanţii celor trei structuri au avut loc şi în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”, transmite IPN.

Vicepreşedintele PSRM, Ion Ceban, consideră că formaţiunea pe care o reprezintă ar fi putut protesta împreună cu Platforma „DA”. „Noi nu am dat peste oameni. Cei din Platforma „DA” au spus că dacă vrem să ne alăturăm, trebuie să protestăm sub sloganele lor. Dar ei propagă unele valori, care nu sunt şi ale PSRM şi pentru care electoratul nostru nu a votat. Avem mulţi oamenii care vor să protesteze. Avem un scop comun, de a răsturna actuala guvernare. Nu înţeleg ce îi deranjează pe cei de la Platformă, dacă, de exemplu, ei vor fi 30 de mii şi vom veni şi noi 30 de mii şi în cel mult două luni vom răsturna guvernarea”, a declarat socialistul.

Şi consilierul municipal din partea PPPN, Ilian Caşu, consideră că s-ar putea de protestat în comun. „Noi toţi ne dorim o presiune comună asupra guvernării, ca în cele din urmă să cedeze. Trebuie să ne consolidăm şi să facem front comun ca această guvernare să cedeze”, a spus Caşu.

Valentin Dolganiuc, unul din liderii Platformei „DA”, susţine că de fapt nu există nici un conflict. „Nu există acest conflict privind protestele sau revendicările. Mai degrabă sunt nişte neînţelegeri cu liderii acestor partide. Noi nu suntem partid politic, suntem o mişcare civică şi ei trebuie să înţeleagă aceasta”, a spus Dolganiuc.

Dreptul de a desfăşura duminică, 27 septembrie, un protest în scuarul Parlamentului, a provocat neînţelegeri dintre PSRM şi PPPN, pe de o parte, şi Platforma „DA”, pe de altă parte. Primăria Chişinău a s-a adresat în instanţa de judecată care urmează să decidă dacă şi cine va protesta în scuarul Parlamentului.

См. подробнее: http://politmoldova.com/psrm-si-pppn-versus-platforma-da-am-fi-putut-protesta-impreuna.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

5 × два =