„Consiliul Europei este îngrijorat de lipsa reacţiei autorităţilor la proteste”

„Consiliul Europei este îngrijorat de lipsa reacţiei autorităţilor la proteste”

Reprezentanţii Biroului Consiliului Europei în Moldova sunt îngrijoraţi în legătură cu lipsa de reacţie a autorităţilor faţă de protestele continue care au loc de la 6 septembrie în Piaţa Marii Adunări Naţionale, au afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă, liderii Platformei DA care desfăşoară o acţiune permanentă de protest în centrul Chişinăului. Potrivit lor, Consiliul Europei şi-a exprimat îngrijorarea faţă de faptul că în ţară nu au loc reforme, în cadrul unei întrevederi cu liderii protestatarilor, care a avut loc miercuri, 23 septembrie, informează IPN.

Liderii protestatarilor susţin că membrii Biroului s-au arătat îngrijoraţi faţă de lipsa de reacţie a autorităţilor la revendicările protestatarilor. „Şeful Biroului, Jose-Luis Herrero, este în continuare un susţinător al protestatarilor. Reprezentanţii Consiliului Europei sunt de partea noastră, de partea celor care înţeleg această stare catastrofală în care ne-am pomenit. Această structură internaţională şi-a exprimat disponibilitatea de a avea contacte directe cu protestatarii. Membrii Biroului de la Chişinău au menţionat că există posibilitatea de a merge şi la sediul Consiliului din Strasbourg”, a declarat Valentin Dolganiuc, vicepreşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale.

Liderii protestatarilor au anunţat că au avut şi o întâlnire neformală cu reprezentanţii FMI în Moldova. „Reprezentanţii FMI sunt foarte deranjaţi de faptul că nu doar sunt ignoraţi de autorităţi, dar pur şi simplu este o bătaie de joc atunci când misiunea FMI este în zbor spre Chişinău, iar guvernatorul Băncii Naţionale îşi dă demisia. Este o bătaie de joc de o asemenea instituţie internaţională”, a continuat Dolganiuc.

Platforma DA a anunţat că îşi va continua întâlnirile cu cetăţenii în raioanele ţării. Astfel, pentru sâmbătă şi duminică sunt planificate întâlniri cu cetăţenii din Străşeni, Cimişlia, Făleşti, Criuleni, Călăraşi, Ungheni, Bălţi.

См. подробнее: http://politmoldova.com/consiliul-europei-este-ingrijorat-de-lipsa-reactiei-autoritatilor-la-proteste.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

двенадцать + 6 =