«Să întoarcă Republica Moldova poporului şi să plece din ţară”

Fostul premier Ion Sturza, care critică vehement şi constant actuala guvernare, îndeamnă moldovenii să nu se teamă să ceară socoteală celor de la conducere. Sturza afirmă că este întrebat de multe ori dacă nu se teme, mai ales după ce zilele trecute i-a cerut public oligarhului Vladimir Plahotniuc „să întoarcă Republica Moldova poporului şi să plece din ţară”.

„Cea mai frecventă întrebare: dar Sturza nu se teme?! Are afaceri, familie, copii… Da, se teme! Se teme că cineva a făcut o întreagă ţară să se teamă! Dar de ce ar fi cazul, stimaţi prieteni? Nu suntem noi cetăţeni liberi într-o ţară liberă, fie ea şi capturată (temporar, sper)?! Nu avem noi dreptul să-i întrebăm pe cei aleşi, tot de către noi, pe cei care şi-au adjudecat dreptul de fi persoane publice, ce se întâmplă cu ţara, cu instituţiile publice, cum ar fi BNM, spre exemplu? Să îşi facă datoria fără a pretinde că sunt cei care ne rabdă! Că, de fapt, noi îi răbdăm de atâţia ani… Da, să ştiţi că sunt fricos doar atunci când vine vorba de familia mea.

Instinctul de tată, de fiu, soţ încearcă să o protejeze la maximum. În rest, aştept şuturi, stau în poartă! Şi să vă gândiţi la faptul că în Moldova sunt foarte mulţi portari , dar şi contraatacanţi foarte buni! Hai, Moldova, că se poate! P.S. Vă mulţumesc pentru mesaje şi comentarii. Şi nu numai pe FB. Sunt foarte multe. Mă fac să cred că moldovenii au demnitate – arma lor de ultimă instanţă”, este mesajul publicat de Ion Sturza, în urmă cu puţin timp.

Precizăm că acum două zile, în cadrul unei emisiuni TV, fostul prim-ministru i-a adresat un îndemn prim-vicepreşedintelui PD, oligarhul Vladimir Plahotniuc, să plece din ţară. „Dragă Vlad, ştiu că te flatează mult titlul de conducător neformal al Republicii Moldova. Asta este o viziune a ta despre ceea ce se întâmplă în RM. Aţi privatizat ştampila şi semnătura ţării şi le folosiţi în interesele voastre private, dar vă rog să vă retrageţi. Întoarceţi ţara ţării. Trebuie de plecat din ţară, de aruncat telefonul în lacul Geneva şi de plecat”, s-a adresat Sturza lui Plahotniuc.

Totodată, fostul premier l-a îndemnat şi pe liderul PLDM, Vlad Filat, să se retragă din politică. Despre demisia guvernatorului BNM, Dorin Drăguţanu, Ion Sturza a spus: „Totul a fost gândit. L-am preţuit mult şi a fost o speranţă pentru mine când a venit, dar apoi a fost atât de obraznic. El consideră că are un înger păzitor şi nu va păţi nimic. Acesta este Vlad Plahotniuc.”

SURSA: jurnal.md

См. подробнее: http://politmoldova.com/sa-intoarca-republica-moldova-poporului-si-sa-plece-din-tara.html

3 comments to “«Să întoarcă Republica Moldova poporului şi să plece din ţară””
  1. Bun , sa intoarca Moldova, da cui ?. Pentru mine d eexemplu nu sta la indoiala ca cinva vrea sa intorca Moldova la niste Topi, care au fugit din tara pentru ilegalitati de proportii si acum cu ajutorul fostilor politruci a lui Voronin doresc sa capte puterea in stat. Pacat doar ca unii chiar se lasa dusi de nas.

  2. Eu de cind il tin minte pe Sturza, el se manifesta doar pe retelele de socializare. Omule, daca vrei sa schimbi Moldova atunci implicate. Ma enerveaza oameni care stau la distanta si doar se dau cu parerea.

  3. Sturza vrea in politica cumva, si se gindeste sa ia locul lui Filat sau Plahotniuc, d eaceea si le cere astora sa plece. Stie el Sturza unde-i bine o furat si el prin 2000 si s egindeste ca ar mai fura dar uite ca nu are cum da?!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

10 − восемь =