În lipsa unui concurs, membrul PL a devenit director al CFM cu acte în regulă

În lipsa unui concurs, membrul PL a devenit director al CFM cu acte în regulă

Consilierul municipal din partea Partidului Liberal, acuzat de protejarea afacerilor cu microbuzele din capitală şi promovarea intereselor de business în CMC, Iurie Topala, a fost confirmat în funcţia de director general al Căii Ferate din Moldova.

În lipsa unui concurs, membrul PL a devenit director al CFM cu acte în regulă
Surse din cadrul CFM au declarat pentru MOLDNEWS că miercuri, 23 septembrie, ministrul Transporturilor, Iurie Chirinciuc, l-a prezentat oficial pe colegul său de partid, Iurie Topală colectivului şi a anunţat că acesta a fost „confirmat în funcţie”, interimatul căreia l-a exercitat din luna august curent.

Potrivit sursei citate, deşi anterior s-a anunţat că Topală va exercita interimatul de conducător al CFM până la organizarea unui concurs public de selectare a unui candidat la funcţia de şef al Căii Ferate, Topală a fost confirmat de ministrul Chirinciuc în lipsa oricărui concurs.

Despre consilierul municipal PL, Iurie Topala s-a scris în repetate rânduri că ar deține firma „Ruta Prim” care gestionează cele mai multe rute din capitală – cel puţin 12 rute – și care, prin poziția sa din Consiliul Municipal Chişinău, protejează interesele companiei. Firma are 240 de unități de microbuze și circa 25 de autobuze pe ruta 22 şi ruta Chișinău-Grătiești. Anul trecut, Topala a cerut 10 milioane de la Primărie pentru ca ar fi transferat gratuit pensionari şi invalizi din Gratieşti în perioada 2010-1012.

De asemenea, Topala a recunoscut că este „partener în afacere” la construcţia stadionului de lângă Circ pe o suprafaţă de 2,4 hectare.

Amintim că CFM a rămas fără director în vara acestui an, după ce exponentul PDM, Vladimir Cebotari a fost numit ministru al Justiţiei în Guvernul Streleţ.

 

SURSA: moldnews.md

См. подробнее: http://politmoldova.com/in-lipsa-unui-concurs-membrul-pl-a-devenit-director-al-cfm-cu-acte-in-regula.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

5 × 2 =