Este un interes sporit al Rusiei ca să preia controlul în Moldova

Este un interes sporit al Rusiei ca să preia controlul în Moldova

„Motive pentru ca oamenii să protesteze sunt. Criza din sistemul bancar și insecuritatea legată de sistemul bancar au creat această stare”, a declarat la Bruxelles liderul PLDM, Vlad Filat, într-un interviu cu Europa Liberă.

Filat a ținut însă să precizeze că „revendicarile organizatorilor acestor proteste nu vin a rezolva problemele adevărate ale țării. Seria de demisii cerute nu face decât să ducă țara mai departe, în „incertitudine”. Mai mult, el crede că eventuale alegeri anicipate ar fi o „catastrofă” pentru R.Moldova.

Vlad Filat, în interviul cu Europa Liberă, mai declară că alegeri anticipate ar însemna și o „schimbare a vectorului” de orientare a politicii externe. „Este un interes sporit al Rusiei ca să preia controlul politic în Republica Moldova (…)” și nu trebuie „uitată nici situația din Ucraina”. Filat a lăsat de îneles că protestele ar putea fi utilizate ca pretext, cum a fost în Ucraina.

Comentând demisia guvernatorului Băncii Naționale, Dorin Drăguțan, Filat a atras atenția că aceasta survine în ajunul vizitei delegației FMI la Chișinău.

Criza din sistemul bancar și nu numai trebuie rezolvate „în cadrul actualei guvernări”, a adăugat fostul premier.

Liderul PLDM, Vlad Filat se află la Bruxelles unde a participat la șendința Comitetului Parlamentar de Asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova. Filat este copreşedinte al Comitetului Parlamentar de Asociere UE-RM.

radiochisinau.md

См. подробнее: http://politmoldova.com/este-un-interes-sporit-al-rusiei-ca-sa-preia-controlul-in-moldova.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

семь − 6 =