Guvernul României finanţează regimul cleptocratic al lui Plahotniuc

Guvernul României finanţează regimul cleptocratic al lui Plahotniuc

Guvernul României, condus de Victor Ponta, surprins anterior la o discuţie privată cu oligarhul moldovean, Vladimir Plahotniuc, acordă suport financiar hoţilor din Moldova, cu care nimeni nu mai doreşte să colaboreze.

Constatarea a fost făcută de ex-reprezentantul Moldovei în Consiliul Europei şi ONU, politologul Alexei Tulbure, comentând împrumutul în valoare de 150 mil de euro din partea Executivului de la Bucureşti.

„UE a întrerupt finanțarea, Banca Mondială a întrerupt finanțarea, SUA a întrerupt finanțarea. Pentru că banii în Moldova se fură. România, membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, contrar poziției partenerilor săi internaționali, donatorilor săi internaționali (că România este și consumator de asistență) oferă guvernului de la Chișinău 150 milioane euro. Ce este asta dacă nu susținerea unor hoți cu care altă lume nu dorește să mai colaboreze? Ce crede despre acest gest a guvernului Ponta pentru regimul cleptocratic al lui Plahotniuc Parlamentul României; societatea civilă, presa de peste Prut?”, a scris pe reţele de socializare, Alexei Tulbure.

Marţi, 22 septembrie, Guvernul României a decis să împrumute 150 mil euro Executivului moldovean pentru „funcţionarea statului” şi pentru „plăţi bugetare”.

MOLDNEWS

См. подробнее: http://politmoldova.com/guvernul-romaniei-finanteaza-regimul-cleptocratic-al-lui-plahotniuc.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

2 × 4 =