PARTIDUL NOSTRU ŞI PARTIDUL SOCIALIŞTILOR VOR INIŢIA ACŢIUNI COMUNE DE PROTEST

PARTIDUL NOSTRU ŞI PARTIDUL SOCIALIŞTILOR VOR INIŢIA ACŢIUNI COMUNE DE PROTEST

Două partide de stânga – Partidul Nostru şi Partidul Socialiştilor vor desfăşura acţiuni comune de protest împotriva actualei guvernări. Surse din cadrul Partidului Socialiştilor au informat corespondentul agenţiei „INFOTAG” că decizia a fost luată duminică, 20 septembrie, şi a fost anunţată luni, la conferinţe de presă separate susţinute de liderii partidelor – Renato Usatîi şi Igor Dodon.

Potrivit sursei, acţiunile de protest vor începe la sfârşitul săptămânii curente. Reprezentanţi ai partidelor au refuzat să comunice unde şi cum vor fi desfăşurate protestele. Detaliile vor fi comunicate de liderii partidelor la conferinţe de presă. Conferinţa de presă a Partidului Nostru a avut genericul „Cine dacă nu noi sunt cetăţeni ai ţării lor?” iar a PSRM – „Autorităţile destramă ţara. Cum procedăm?”. În ajun Usatîi a publicat pe reţelele de socializare un selfie intitulat „Ultima zi liniştită de duminică din următoarele luni”.

Acţiunea de protest din centrul capitalei a început pe 6 septembrie şi durează deja a patra săptămână. Manifestanţii cer alegeri parlamentare anticipate, demisia Preşedintelui şi alegeri populare ale şefului statului, schimbarea conducerii organelor de forţă, returnarea miliardului furat din sistemul bancar. Participanţii la protest sunt pentru integrarea europeană a ţării şi au declarat că nu vor participa la acţiuni comune cu partidele de stânga. Ei nu au sprijinit activiştii partidului de stânga „Casa Noastră-Moldova”, opt dintre care au fost arestaţi în timpul acţiunii de lângă sediul Procuraturii Generale, din 6 septembrie.

Manifestanţii din centrul Chişinăului nu au permis reprezentanţilor partidelor de stânga să participe la protest, care i-au susţinut şi au dorit să li se alăture. Lui Renato Usatîi şi susţinătorilor săi le-a fost închis accesul în PMAN. Liderii Consiliului Marii Adunări Naţionale au declarat că nu au nevoie de „serviciile interlopilor”. Drept răspuns Usatîi le-a replicat că sunt „idioţi”, promiţând că organizeze propria acţiune de protest împotriva actualei guvernări.

См. подробнее: http://politmoldova.com/partidul-nostru-si-partidul-socialistilor-vor-initia-actiuni-comune-de-protest.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

три × два =