Fostul ministru al Apărării consideră că Moldova trebuie să-şi păstreze statutul neutru, «fie şi pătat»

 

victor_gaiciuc_youtube_comStatutul de neutralitate este cel mai potrivit pentru Moldova, deoarece aderarea la NATO ar complica viaţa cetăţenilor săi, consideră fostul ministru al Apărării, generalul Victor Gaiciuc.

«Acum pentru stat este mai convenabil statutul de neutralitate. Nu văd nici un potenţial duşman — nici în Rusia, nici în ţările NATO. De asemenea, neutralitatea nu este un obstacol pentru aderarea la UE», a spus el corespondentului «Infotag».

Totodată, Gaiciuc, fost reprezentant al Moldovei la sediul NATO la Bruxelles, susţine ideea de deschidere în Moldova a unei reprezentanţe permanente a Alianţei.

«Chiar şi la Moscova este un biroul al NATO. De ce nu ar fi unul şi la Chişinău? Trebuie să fim deschişi lumii. Însă aderarea la NATO va genera cheltuieli şi va crea probleme suplimentare în relaţiile cu Rusia», a spus generalul.

Potrivit spuselor sale, aflarea trupelor şi armamentului rusesc în Transnistria este «o mică pată pe statutul de neutralitate al Moldovei».

Gaiciuc consideră că «Chişinăul trebuie să soluţioneze problema retragerii trupelor ruseşti şi problema transnistreană «pe cale diplomatică».

Infotag

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

два + восемь =