Tancul din Bălţi va sta veşnic

Tancul din Bălţi va sta veşnic

Primarul de Bălţi i-a dat o replică dură ministrului Apărării, Anatol Şalaru, care a semnat un ordin de demontare a monumentelor ce simbolizează victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei

După cum relatează tribuna.md, Renato Usatîi a comentat pe reţelele de socializare iniţiativa ministrului Apărării, Anatol Şalaru de demontare a tancului sovietic de pe teritoriul Brigăzii de infanterie motorizată „Ştefan cel Mare” şi a-l transfera la muzeul Ocupaţiei Sovietice, care va fi deschis anul viitor.

Renato Usatîi a declarat, în acest context, că tancul sovietic din centrul oraşului Bălţi „va sta acolo veşnic”.
„Şalaru vrea să ducă toate tancurile-monument în muzeu, inclusiv pe cel de la Bălţi, care se află în centrul oraşului.

În opinia mea, în muzeu trebuie să fie dus Şalaru. Sînt gata să deschid un astfel de muzeu unde să fie expusă întreaga conducere de vîrf a Partidului Liberal. Acolo oamenii vor veni să vadă ciudăţeniile: fosilele care se tem de trecut”, a spus Usatîi.

El a mai scris că „tancul de la Bălţi nu este doar un monument, ci e tancul, care primul a intrat în 1944 în oraşul Bălţi şi care a alungat administraţia româno-fascistă”.

„Îi recomand lui Şalaru să nu se apropie de acest tanc, pentru că istoria, cum se zice uneori, se repetă şi uneori chiar şi tancurile de pe postament încep să împuşte. Nu ştiu cît se va menţine în funcţie Şalaru, dar tancul de la Bălţi va sta veşnic”, a adăugat primarul de Bălţi.

Tribuna.md

См. подробнее: http://politmoldova.com/tancul-din-balti-va-sta-vesnic.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

четыре + 13 =