DACĂ ORGANIZĂM NOI ALEGERI ANTICIPATE DUCEM țARA ÎNTR-O STARE CATASTROFALĂ

DACĂ ORGANIZĂM NOI ALEGERI ANTICIPATE DUCEM țARA ÎNTR-O STARE CATASTROFALĂ

Alegeri parlamentare anticipate ar însemna o catastrofă pentru Republica Moldova, aprofundarea crizei politice și economice, a declarat președintele parlamentului Andrian Candu într-un interviu pentru prestigioasa instituție de presă BBC.

”Demisia guvernului și parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate este o idee proastă deoarece va duce țara într-o situația catastrofală. Situația economică nu-i poate permite Republicii Moldova o nouă criză politică”, a declarat Andrian Candu, amintind că în ultimii șase ani au avut loc patru scrutine parlamentare.

Andrian Candu a menționat că una dintre priorități este continuarea investigațiilor tranzacțiilor frauduloase din sectorul bancar, identificarea celor vinovați și recuperarea banilor. El și-a exprimat încrederea că cel puțin jumătate din bani vor putea fi recuperați.

Referindu-se la situația socială din Republica Moldova, Andrian Candu a accentuat că foarte mulți oameni sunt foarte săraci, în timp ce o parte sunt foarte bogați. În privința corupției, potrivit șefului legislativului, aceasta nu ține de o anumită categorie de oameni, dar practic toți cetățenii Republicii Moldova s-au deprins să ia sau să dea mită.

În același timp, șeful legislativului a menționat că următoarele luni sunt cruciale pentru Republica Moldova. ”Dacă în următoarele trei luni nu vom reuși să facem ceva la nivel de Guvern, la nivel de clasă politică, atunci această generație a clasei politice trebuie să plece”, a concluzionat Andrian Candu în interviul pentru BBC.

http://www.infotag.md/politics-ro/208834/

См. подробнее: http://politmoldova.com/daca-organizam-noi-alegeri-anticipate-ducem-tara-intr-o-stare-catastrofala.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

7 + шестнадцать =