17 septembrie – zi de doliu național

17 septembrie – zi de doliu național

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat un decret prin care ziua funeraliilor actorului Mihai Volontir, 17 septembrie, este declarată zi de doliu național, în semn de profundă durere cauzată de trecerea în eternitate a remarcabilului actor, promotor activ al valorilor naționale și culturale, semnatar al Declarației de Independență a Republicii Moldova, regizor și interpret de muzică.

Potrivit decretului prezidențial, citat de IPN, pe data de 17 septembrie în toate localitățile Republicii Moldova drapelele de stat vor fi arborate în bernă, iar la ora 12.00 se va păstra un moment de reculegere. Instituția Publică a Audiovizualului Compania Teleradio-Moldova va transmite în direct funeraliile și ceremonia de înmormântare a actorului Mihai Volontir.

Se recomandă autorităților publice, întreprinderilor și organizațiilor să renunțe pe 17 septembrie a.c. la desfășurarea acțiunilor distractive în masă, iar redacțiilor ziarelor, posturilor de radio și televiziune să țină cont de specificul zilei de doliu la editarea publicațiilor și la formarea programelor.

См. подробнее: http://politmoldova.com/17-septembrie-zi-de-doliu-national.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

двенадцать + 3 =