Protest cu iz politic: Acţiunile Platformei DA ar putea fi înscrise în chemarea la dezordini în masă

Protest cu iz politic: Acţiunile Platformei DA ar putea fi înscrise în chemarea la dezordini în masă

Reprezentanții Platformei “Demnitate și Adevăr” se îndepărtează tot mai mult de revendicările social-economice ale oamenilor și urmăresc scopuri politice. Iar unele acțiuni ale lor se încadrează în limitele Codului Penal. Sunt opiniile exprimate, aseară, de către invitații emisiunii Fabrika.

“Dumincă în piață a răsunat îndemn la blocarea unor instituții de stat cum ar fi Guvernul și la greva generală. Filosofia este simplă. Se crează intensitate în protest în timp, care culminează cu blocarea puterii de stat, este o miză greșită pentru că nu există, repet, o masă critică de cetățeni care să susțină această Platformă”, a declarat analistul politic Roman Mihăeş.

“Deja unele acțiuni ale reprezentanților acestei Platforme ar putea fi înscrise sau ar putea fi încadrate în chemarea la dezordini în masă sau chemarea către răsturnarea violentă a ordinii de drept”, a spus decanul Facultăţii de Drept de la ULIM, Alexandru Cauia.

În opinia unor invitați ai emisiunii Fabrika, liderii Platfomei “DA” nu sunt dispuși să dialogheze, cu adevărat, cu reprezentanții guvernării.

“Am observat un lucru, ceea ce e foarte grav liderii acestei Platforme nu sunt pentru dialog, asta este rău din cale afară. Ei nu sunt pentru dialog, ei vor numai să-i dea jos pe ăștia”, a menţionat scriitorul Andrei Strâmbeanu.

Protestele organizate de Platforma ”Demnitate și Adevăr” în centrul Capitalei au început în data de 6 septembrie și au continuat în această diminică.

http://www.publika.md/protest-cu-iz-politic-actiunile-platformei-da-ar-putea-fi-inscrise-in-chemarea-la-dezordini-in-masa_2399451.html

См. подробнее: http://politmoldova.com/protest-cu-iz-politic-actiunile-platformei-da-ar-putea-fi-inscrise-in-chemarea-la-dezordini-in-masa.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

один + четыре =