Demisiile cerute de protestatari ar duce ţara într-o criză politică profundă

Demisiile cerute de protestatari ar duce ţara într-o criză politică profundă

Demisiile cerute de protestatari ar duce ţara într-o criză politică şi economică profundă. Declaraţia a fost făcută de către Andrian Candu, preşedintele Parlamentului, în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune „Prime, transmite IPN.

„Sunt confuz în ceia ce priveşte cerinţele protestatarilor. Dacă săptămâna trecută aveau nişte revendicări rezonabile, acum cerinţele lor au devenit radicale, vor demisii în lanţ. Trebui să înţelegem că acest Guvern activează doar de 45 de zile şi n-a reuşit să le facă pe toate. Dar este în proces de multe începuturi”, a declarat preşedintele Parlamentului.

Un alt argument invocat de către Candu în favoarea Guvernului actual este şi vizita apropiată a reprezentanţilor FMI la Chişinău. „FMI vine să discute şi să negocieze cu noi mai multe reforme. FMI nu vine să discute cu un guvern provizoriu sau cu nişte miniştri interimari”, a adăugat Candu.

Candu a condamnat altercaţiile care au avut loc în PMAN. „Nu este normal că i-au bruscat pe protestatarii unionişti, nici pe reporterii de la două televiziuni. Pretind că apără democraţia, dar acţionează contrar normelor democratice”, a opinat speakerul.

Referindu-se la unionişti, Candu a spus că „unirea nu se face în stradă, dar prin proiecte de infrastructură. Dacă şi-ar dori guvernele din cele două ţări, apoi ambele ar deveni atât de dependente una de alta că oamenii la un moment dat nici nu şi-ar da seama cum s-a întâmplat”.

Sergiu Ostaf, director executiv al Centrului Resurse pentru Drepturile Omului, CREDO, a declarat în cadrul aceleaşi emisiuni că nu trebui de admis ca cineva să folosească sentimentul protestatar. „Oamenii nu vor mai avea încredere în proteste”, a spus Ostaf.

См. подробнее: http://politmoldova.com/demisiile-cerute-de-protestatari-ar-duce-tara-intr-o-criza-politica-profunda.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

2 × 2 =