Agenţi economici din Moldova participă la expoziţia ”Automechanika” din Turcia

big-agen-i-economici-din-moldova-participa-la-expozitia-automechanika-din-turciaaa
Un grup de agenţi economici din Moldova participă la Programul internaţional ”Misiunea cumpărătorului”, desfăşurat în perioada 8 — 11 aprilie 2014, la Istanbul, Turcia, în contextul Expoziţiei internaţionale ”Automechanika”.
Potrivit Camerei de Comerț și Industrie, vizita în Turcia este organizată cu scopul de a stimula inițierea parteneriatelor dintre companiile autohtone și cele din Turcia, preluarea noilor tehnologii și bune practici în domeniu. Delegația autohtonă va participa la întrevederi bilaterale cu businessmeni din Turcia și va vizita întreprinderi de profil.Mihai Bilba, director al Direcţiei Relaţii Internaţionale al Camerei de Comerț și Industrie, a menţionat că programul este coordonat de Ministerul Economiei al Turciei, constituind un instrument eficient de promovare și se bucură de succes în rândul întreprinzătorilor.

Conform datelor Biroului Național de Statistică, volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu Turcia pentru anul 2013, a înregistrat suma de 589 mil USD, cu 32% mai mult comparativ cu anul 2012. Exportul de mărfuri realizat în 2013, în Turcia, a crescut de circa 2 ori faţă de anul 2012.

TRM.MD

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

два + девятнадцать =