Maia Sandu critică dur reacţia autorităţilor la discuţiile cu protestatarii

Maia Sandu critică dur reacţia autorităţilor la discuţiile cu protestatarii

Guvernanţii de la Chişinău sunt ignoranţi, ipocriţi şi iresponsabili atunci când încearcă să acuze protestatarii că vor periclita semnarea unui nou acord de finanţare cu Fondul Monetar Internaţional, în condiţiile în care aceştia nu au întreprins nimic pentru ca negocierile să înceapă. Declaraţiile aparţin ex-ministrului Educaţiei, Maia Sandu. 

„Aroganţa şi ipocrizia afişate de autorităţi la discuţiile cu protestatarii sunt năucitoare. Culmea iresponsabilităţii faţă de cetăţeni este să-i acuzi pe cei care au ieşit în stradă să ceară instituirea condiţiilor minime de funcţionare a statului de drept de periclitarea iniţierii negocierilor cu FMI. Aceste acuzaţii survin în situaţia în care instituţiile statului nu au întreprins aproape nimic pentru ca aceste negocieri să poată începe”, a declarat Maia Sandu într-o postare pe contul său de Facebook.

Maia Sandu a salutat protestele din Oraşul Demnităţii şi afirmă că pentru prima dată societatea nu a cedat presiunilor politice.

„Din fericire, pentru prima dată în mulţi ani, societatea nu numai că a reacţionat, dar până acum a şi reuşit să reziste intimidărilor şi manipulărilor clasei politice. Sper ca unitatea dobândită în ultimele zile să fie suficient de durabilă încât să ajungă să forţeze autorităţile să răspundă în mod adecvat cerinţelor legitime ale oamenilor”, a menţionat Maia Sandu.

Totodată, ex-ministrul Educaţiei afirmă că în această săptămână a fost făcut primul mare pas înapoi în reforma în educaţie: a fost anulat testul de certificare a competenţelor viitorilor manageri şcolari.

„Conducerea Ministerului Educaţiei, care a organizat “consultări publice” fără să facă public documentul discutat, ne spune “poveşti cu zîne”, precum că testul rămîne, dar procesul de testare se descentralizează la nivel local. Aşa cum era descentralizat procesul de organizare a bacalaureatului pînă în 2013. Rezultatele vor fi aceleaşi. Promovarea competenţei în educaţie se amână, în pofida presiunii venite din partea societăţii în ultimele săptămâni”, a menţionat Maia Sandu.

„Este surprinzătoare impertinenţa cu care managementul ministerului ignoră societatea civilă în situaţia în care Piaţa Marii Adunări Naţionale e plină de corturi”, a mai spus fostul Ministru al Educaţiei.

http://totul.md/ro/newsitem/864795.html

См. подробнее: http://politmoldova.com/maia-sandu-critica-dur-reactia-autoritatilor-la-discutiile-cu-protestatarii.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

десять − 6 =