Conducerea Guvernului şi a Parlamentului au avut o şedinţă comună pentru a stabili priorităţile legislative

Conducerea Guvernului şi a Parlamentului au avut o şedinţă comună pentru a stabili priorităţile legislative

Prim-ministrul Valeriu Streleț, însoţit de vicepremieri şi Secretarul General al Guvernului, a participat astăzi la o şedinţă comună cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi alţi factori de decizie din Legislativ, relatează MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

La întrevedere s-a discutat despre lista proiectelor de acte legislative propuse de Guvernul Republicii Moldova spre examinare și adoptare de către Parlament, în mod prioritar, în sesiunea de toamnă 2015, dar şi despre proiectele care necesită a fi avizate urgent de Guvern. Un subiect aparte a fost dedicat măsurilor de sincronizare a agendelor Legislativului şi Executivului pentru îndeplinirea angajamentelor asumate în cadrul Acordului de Asociere RM-UE, în contextul în care pe 19 octombrie, la Chişinău, va avea loc şedinţa Consiliului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană.

Proiectele importante care trebuie aprobate vizează armonizarea legislaţiei în conformitate cu Acordul de Asociere, dezvoltarea sectorului energetic, justiţia, Legea cu privire la Procuratură şi altele.

La finalul şedinţei, Premierul Valeriu Streleţ a dat asigurări că echipa guvernamentală va lucra într-un regim şi mai dinamic, iar numărul de proiecte ale actelor legislative pe care le va înainta Parlamentului va fi în creştere. „Guvernul deja a expediat în adresa Parlamentului 33 de proiecte de acte legislative prioritare, astfel încît să recuperăm unele restanţe în executarea prevederilor Planului de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere, dar şi al Programului de activitate a Guvernului”, a precizat Şeful Executivului.

„Am vorbit şi despre lucruri tehnice, legate de lucrul între comisii permanente şi ministere ca să existe o colaborare şi un dialog mult mai eficient”, a mai adăugat Andrian Candu.

Cei doi oficiali au menţionat că astfel de şedinţe comune vor fi organizate periodic, o dată pe lună, pentru Legislativul şi Executivul să-şi sincronizeze activităţile.

См. подробнее: http://politmoldova.com/conducerea-guvernului-si-a-parlamentului-au-avut-o-sedinta-comuna-pentru-a-stabili-prioritatile-legislative.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

пять + 9 =