Ucrainenii fug in Rusia?

f593fbeb55e54b5da284488c2177eb42

Potrivit acestuia, regiunea Rostov, limitrofa Ucrainei, si-a epuizat toate posibilitatile de a oferi gazduire refugiatilor din tara vecina.

Regiunea Rostov pe Don, din sudul Rusiei, a primit peste 7.900 de refugiati din estul Ucrainei in ultimele 24 de ore, a declarat joi delegatul rus pentru drepturile copilului Pavel Astahov, citat de agentia de presa Ria Novosti, scrie Agerpres.

‘7.925 de rezidenti ucraineni, inclusiv copii, au intrat pe teritoriul regiunii Rostov pe Don in ultimele 24 de ore’, a indicat oficialul rus, pe contul sau pe Instagram.

Potrivit acestuia, regiunea Rostov, limitrofa Ucrainei, si-a epuizat toate posibilitatile de a oferi gazduire refugiatilor din tara vecina.

Autoritatile regionale au anuntat anterior ca aproximativ 70.000 de cetateni ucraineni au intrat pe teritoriul rus incepand cu 15 aprilie, la doua zile dupa ce a fost declansata operatiunea special in sud-estul Ucrainei.Secretarul general al Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), Lamberto Zannier, care a efectuat joi o vizita de lucru intr-o tabara de refugiati ucraineni din Rostov, a subliniat necesitatea implicarii Comisiei ONU in scopul de a veni in ajutor persoanelor care au fugit din zona de violente din sud-estul Ucrainei.OSCE incearca sa gaseasca o solutie la conflictul din Ucraina, a asigurat Zannier, subliniind ca pentru aceasta este nevoie ca ambele tabere sa depuna armele, potrivit agentiei ruse de presa.

inprofunzime.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

шестнадцать + 4 =