Merkel se îndoiește de posibilitatea reformelor în Ucraina

90925

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că pentru realizarea reformele planificate, Ucraina are nevoie de încetarea completă a ostilităților.

«Cu toții ne dorim ca acolo să înceteze focul. Numai după aceasta, noul președinte ucrainean va fi în măsură să se concentreze asupra reformelor necesare», — a declarat Merkel miercuri, 11 iunie, la recepția tradițională pentru corpul diplomatic.

«Trebuie să facem tot posibilul pentru a îndreptăți așteptările legate de un nou început», — a declarat cancelarul Germaniei.

Acest lucru necesită consolidarea statului de drept și respectarea drepturilor omului, păstrarea integrității teritoriale a Ucrainei și dezvoltare economică. În această «muncă de Hercule» Merkel a promis președintelui Ucrainei, Petro Poroșenko, susxținerea Germaniei. Ea a îndemnat din nou Moscova să contribuie la stabilizarea situației din Ucraina.

Cancelarul german a reiterat faptul că, pledează în favoarea dialogului cu Rusia. Potrivit ei, programul «Parteneriatul Estic» cu țări precum Ucraina, Republica Moldova și Georgia, în mod clar nu este îndreptat împotriva Rusiei. «Construirea unei bune relații cu UE implică relații bune cu Rusia», — a spus Merkel.

 

zn.ua

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

девятнадцать − семь =