Ziua Independenţei trebuie să ne încurajeze în lupta noastră pentru libertate, democraţie şi o viaţă mai bună

Ziua Independenţei trebuie să ne încurajeze în lupta noastră pentru libertate, democraţie şi o viaţă mai bună

Ziua Independenţei este o sărbătoare de suflet, o zi care trebuie să ne încurajeze în lupta noastră pentru libertate, democraţie şi o viaţă mai bună. Asta spun cetăţenii, ce-i drept, unii cu un gust amar, din cauza perioadei deloc uşoare prin care trece Republica Moldova, relatează Mesager.
„E o dată şi o zi remarcabilă. Am obţinut independenţa, am încercat să pornim pe calea democraţiei, libertăţii şi prosperităţii; Acum 24 de ani aveam vreo 30 de ani. Am stat în genunchi pentru Independenţă. Îmi doresc ca copiii noştri să aibă un viitor bun, să ne integrăm în UE. Am luptat din toată inima şi iată acum, îi mulţumesc lui Dumnezeu că am ajuns în ziua de azi şi văd o frumuseţe; Atunci, oamenii aveau entuziasm. Oamenii doreau libertate, ca să fie mai bine. În orice caz, aşteptăm un viitor mai luminos”, sunt câteva dintre părerile cetățenilor Republicii Moldova.

„Suntem de la Doroţcaia, unde am pătimit mult în timpul războiului, dar, totuşi, indiferent de toate acestea, nu ne dăm, nu ne lăsăm. Să fii independent, asta înseamnă ceva mult pentru ţară şi pentru sufletul tău”, a declarat unul dintre locuitorii din stânga Nistrului.

„Totuşi, unii din cei care au luptat atunci sincer pentru libertate şi un trai mai bun spun că, astăzi, multe din idealurile care au stat la baza mişcării de eliberare naţională, nu au fost realizate în totalitate”, spune un alt conațional.

„Cine munceşte, va avea de toate. E bine peste graniţă, dar tot mai bine e în ţara ta. Mai bune plăcinţele şi sarmale nu găseşti nicăieri, fie acea ţară cât de bogată. Am fost şi în Germania, şi în Belgia, dar dorul de casă, de vişina care înfloreşte, de zarzărul de la poartă pe care îl mănânci şi chiar și atunci când o albină te înțeapă, tot eşti mulţumit. Asta e cel mai bun în viaţa noastră”, spune un alt cetățean al Republicii Moldova.

См. подробнее: http://politmoldova.com/ziua-independentei-trebuie-sa-ne-incurajeze-in-lupta-noastra-pentru-libertate-democratie-si-o-viata-mai-buna.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

3 × четыре =