MOBILIZARE în Transnistria: „Dacă e RĂZBOI — toți pe front”! Instruire MILITARĂ SPECIALĂ pentru consilierii locali

df0ebd8984e6380e2283903c238ab696„Mai mulți reprezentanți ai administrației locale din Transnistria sunt nemulțumiți de faptul că sunt chemați să facă instruire militară. Ei ar fi de acord să se implice în aceste pregătiri, dar această decizie trebuie să fie transparentă și să implice toți funcționarii. Dacă este vorba să apărăm patria, atunci nu trebuie să ne rușinăm. Acesta este un motiv de mândrie”, se spune într-o scrisoare emisă de deputatul așa-zisului sovietului suprem al regiunii, Anatolie Dirun, către liderul de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk. Scrisoarea este publicată de către dniester.ru.

Potrivit lui Dirun, campania inițiată recent în Transnistria privind recrutarea reprezentanților administrațiilor locale contravine legislației, deoarece deputații locali nu pot fi chemați să facă instruire militară pe perioada mandatului. Deputatul spune că această decizie a puterii centrale ridică mai multe semne de întrebare în contextul apropierii de semnarea de către R. Moldova a Acordului de Asociere cu UE și a situației din Ucraina.

El a mai afrimat că, deși deputații locali sunt nemulțumiți, ei ar fi pregătiți să participe la aceste instruiri militare, dacă decizia luată de șeful administrației centrale ar fi una aplicată corect. „Dacă este vorba să apărăm patria, atunci nu trebuie să ne rușinăm. Să o facem deschis și să o spunem tuturor. Cum se spune în cântec: „Dacă e război – toți merg pe front”. Totuși, noi vedem un alt tablou. Această recrutare militară este doar o pârghie de a presa deputații locali incomozi puterii centrale. Inițial, deputații erau chemați pentru două luni de pregătire militară specială, iar acum — pentru o lună. Trebuie de adus claritate în această problemă”, a declarat Dirun în adresare.

Deputatul de la Tiraspol a menționat că lista reprezentanților locali care sunt chemați pentru a participa la instruire militară este întocmită de Evgheni Șevciuk.

ziarulnational.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

5 × 5 =