Viceministrul Educaţiei şi-a dat demisia: Nefiind membru de partid, nu ai ce căuta acolo

Viceministrul Educaţiei şi-a dat demisia: Nefiind membru de partid, nu ai ce căuta acolo

Viceministrul Educaţiei, Liliana Nicolaescu-Onofrei şi-a dat demisia miercuri, 19 august, cererea fiind acceptată de Cabinetul de miniştri. Fostul oficial acuză noul ministru al Educaţiei, vicepreşedintele PL, Corina Fusu de faptul că urmăreşte „o demolare a ceea ce a fost construit” şi susţine că „nefiind membru de partid, nu are ce căuta la ministerul Educației”.

„Este ultima mea zi de muncă la Ministerul Educației. În data de 7 august, fiind între două planuri de vacanță, unul la mare și altul la părinți, am avut o discuție cu dna Corina Fusu. Mai mulți colegi îmi transmiseseră că domnia sa ar dori să discutăm, și am venit. Și-a exprimat, într-un fel, deschiderea pentru a colabora. Dar, cum e vorba de construirea verticalei de partid, încă nu are o propunere. Rămînea să discutăm la întoarcerea mea din concediu. Am avut o săptămînă de frămîntări. Și dacă mi se propune să rămîn? Voi putea să lucrez cu dumneaei? Voi putea să fac totul ca să contribui la consolidarea a ceea ce am reușit să facem în echipă? În echipa Maia Sandu? Semnele de pînă acum nu sînt deloc bune, se vrea o demolare a ceea ce a fost construit… Am decis că voi putea să rămîn, în cazul în care voi fi ascultată. În cazul în care vor fi ascultați mulți dintre colegii noștri, funcționari publici de meserie, care continuă sa-și facă onest zi de zi munca în Minister. Luni însă dna Fusu nu a avut nici o propunere pentru mine. Se vedea că nu se simte tocmai bine. Înțeleg că s-a discutat. Înțeleg și cu cine s-a discutat. Nefiind membru de partid, nu ai ce cauta. Am rugat-o sa-mi zică așa cum este – înțeleg prea bine ce se întîmplă și voi depune cererea. „Așa facem”, mi-a răspuns. Deci, în data de 17 august 2015, am depus cererea de demisie…”, a anunţat Liliana Nicolaescu-Onofrei pe reţele de socializare.

Fostul demnitar mai susţine că angajaţii ministerului Educaţiei, acum „nu mai sunt ascultați și nici auziți”.

Totodată, Nicolaescu-Onofrei se arată indignată şi de restabilirea în funcţie importantă a lui Valentin Crudu. „Sînt șocată că dna Fusu lucrează zi de zi cu Crudu. Da, acel Crudu pe care am fost nevoiți, „mulțumită” sistemului nostru judecătoresc, să-l reangajăm la minister. Dna Fusu, înțeleg că faceți parte dintr-un partid care v-a cerut sa acceptați această funcție. Permiteti-mi să vă spun, cu toată sinceritatea, că depinde doar de dumneavoastră dacă veți reuși să deveniți un ministru adevărat. Un ministru care să poată lua decizii corecte. Un ministru care să poată convinge de justețea deciziilor sale un minister, un guvern, un partid, un parlament, o societate. Cît despre mine, în acest moment, singura politică pe care înțeleg să o fac și voi face-o este cea educațională”, a mai menţionat sursa citată.

După numirea vicepreşedintelui PL, Corin Fusu în funcţia de ministru al Educaţiei, săptămâna trecută şi-a dat demisia şi viceministru Educaţiei, Igor Grosu.

Conform algoritmului de partajare politică a funcţiilor şi  instituţiilor statului între partidele lui Filat, Ghimpu şi Plahotniuc, controlul asupra conducerii ministerului Educaţiei, deţinută până acum de PLDM a trecut la Partidul Liberal.

См. подробнее: http://politmoldova.com/viceministrul-educatiei-si-a-dat-demisia-nefiind-membru-de-partid-nu-ai-ce-cauta-acolo.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

девятнадцать + 7 =