Paşapoartele biometrice vor avea culoare bordo

6c505b41d46f412d8a7573adb7da35a5

Menţionăm că paşapoartele cu coperta de culoare albastră rămân valabile până la expirarea termenului de valabilitate a acestora.

Bătut în cuie. Parlamentul a votat, astăzi, în lectură finală legea care prevede schimbarea culorilor paşapoartelor biometrice pentru cetăţenii Republicii Moldova. Astfel, noile paşapoarte vor fi de culoare bordo (roşie-vişinie).

 Menţionăm că paşapoartele cu coperta de culoare albastră rămân valabile până la expirarea termenului de valabilitate a acestora. Publika.md aminteşte că paşapoartele biometrice de tip nou, de culoare bordo, vor avea un cip cu sistem de operare avansat şi un nivel de securitate sporit, care va reduce considerabil posibilitatea de falsificare a actului, potrivit reprezentanţilor Centrului resurselor informaţionale de Stat «Registru».

Începând de la 1 ianuarie 2011, în Republica Moldova se eliberează în exclusivitate paşapoartele biometrice. Paşaportul biometric are pe coperta din faţă un simbol internaţional, care semnifică cipul din paşaport. Procesorul microelectronic conţine informaţia despre datele biometrice: imaginea facială a titularului, amprentele degetelor.Perfectarea unui paşaport biometric în 30 de zile costă actualmente 700 de lei. Cel mai repede paşaportul poate fi obţinut în 3 ore şi costă 2280 de lei.

jurnal.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

семь + 3 =